Рисунките му могат да се видят пред Френския културен институт

Световноизвестният френски карикатурист Плантю гостува в България с  част от своите творби. Те могат да бъдат видени пред Френския Културен институт на площад „Славейков”. Рисунките са провокативна рефлексия на политиката, екологията и обществото като цяло.

„Това са едни рисунки, с които искам да покажа моя различен поглед и се радвам, че имам възможността да го споделя с българите. Показвам с усмивка любовта ми към Европа и отношението ми към Тръмп, както и привързаността и загрижеността ми за състоянието на планетата”, разказа карикатуристът Плантю.

Изложбата показва Европа през погледа на карикатуриста. „Художниците като нас имат проблеми. Вие знаете за „Шарли Абдо” и възможността да се изразиш свободно засяга всеки един от нас”, сподели художникът.

Плантю рисува карикатури  вече 15 години. Винаги обаче се чуди,  дали направеното от него, ще се хареса на публиката. „Често имам срещи с ученици. Понякога е добре, друг път не се получава. Идеята поне винаги съм успявал да изразя с рисунките си”, разказа още художникът.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.