Той е задържан за срок от 72 часа

Мъж наряза гумите на 56 коли, паркирани пред жилищни коопераци в Добрич. Извършителят е 51-годишен британски гражданин. Той бе задържан за срок от 72 часа. 

По-късно магистратите оставиха мъжа постоянно в ареста. Мярката за неотклонение може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в Добрич.

Всичко започнало след като съседи на мъжа са му направили забележка за силен шум. Тогава той се разгневил и започнал да се държи агресивно, разказват съседи. По техни думи той отишъл на саморазправа с един от мъжете в кооперацията и започнал да го заплашва с убийство. След което счупил стъкло на един от входовете и започнал да реже гумите на своите съседи. На една от входните врати на кооперацията, също написал заплашително послание. Това съседите видяли от охранителните камери. 

Десетки автомобили осъмнаха с нарязани гуми в Добрич

Днес прокуратурата ще поиска постоянното му задържане, каза говорителят на районната прокуратура - Даниел Илиев. 

Законът предвижда лишаване от свобода до 10 години.

До момента не са му взети проби за алкохол и накротини вещества. Но по делото са събрани свидетелски показания, от които се установява, че двамата с тъста му са консумирали значително количество алкохол, каза още Илиев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.