Наградите са част от кампанията „Окрили доброто”

Фондация „Лъчезар Цоцорков” отличи „скритите герои”, в рамките на второто издание на кампанията „Окрили доброто”. Сред отличените са 54 добротворци. Тази година сред наградените са хора, които се бориха с щетите от наводненията през лятото.

„Кампанията е естествено продължение на делата на нашия патрон-проф. д-р Лъчезар Цоцорков, който приживе е бил един от най-големите дарители в България, меценат на културата. Има много дарения, които са били тихи, за тях не се е говорело, не се е отразявало нищо”, коментира Димитрина Папагалска, отговорник на проекта.

„Всеки би могъл да бъде дарител. Едно от нещата, които направих е, че отидох в един манастир и видях, че има план за неговото възстановяване и събрах много известни лекари. Моето условие беше всеки да дари по 1000лв. и започна възстановяването на самия манастир”, допълни  проф. д-р Чавдар Ботев, меценат на изкуството и дарител за различни каузи.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.