Този вид виза е достъпна за граждани на държави извън ЕС, които работят дистанционно, например свободни професии или бизнесмени

Гърция е сред държавите от ЕС, които използват в максимална степен тенденцията за дистанционна работа. Сега страната предлага и специални визи за хора, които работят дистанционно.

Подобно на Италия, Португалия и Хърватия, Гърция започна програма, с която и т.нар. „дигитални номади” ще могат да живеят легално в страната. Новата виза, подготвена специално за дистанционно работещи, ще даде възможност на такива лица да работят в Гърция при преференциални условия, независимо дали работникът не идва от ЕС.

Въоръжен грабеж в магазин за луксозни часовници в Атина (СНИМКИ)

Този вид виза е достъпна за граждани на държави извън ЕС, които работят дистанционно, например свободни професии или бизнесмени. Кандидатите трябва да докажат, че имат договор за работа и че са назначени редовно в съответната компания. В случай че са на свободна практика, трябва да представят доказателство за своята дейност, тъй като визата е предназначена само за работещи. Важно условие е въпросните служители да не работят за работодател със седалище в Гърция. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС