Момченцето проплака в Пловдив

Нов живот на Нова година. Новороденият Йоан е един от кандидатите за приза „Бебе на годината”. Момченцето тежи 3430 грама и е високо 51 сантиметра. То проплака точно в първата минута на новата година в пловдивската болница УМБАЛ "Св. Георги". Майката и бебето са в добро здраве, заявиха лекарите в АГ клиниката на здравното заведение.

Първото бебе на година е изродено от баща и дъщеря, които заедно са давали дежурство в новогодишната нощ. 

„Аз съм изключително щастлива, че имам тази възможност да работя с моя баща, който винаги е бил силно респектираща фигура в моя живот, но освен това той е моят учител и подкрепа всеки ден. За нас беше изключително голямо щастие да посрещнем новогодишната нощ заедно и да участваме в това вълшебство“, посочва доктор Ямакова. 

Старшата акушерка в отделението работи тук от 30 години. „Това ми е първото работно място и няма по-голяма награда да срещнеш майка с бебе и да бъдат благодарни за грижите, които сме положили“, споделя Блага Байлова, старша акушерка на неонатологично отделение.

 

 

В последната година се наблюдава леко увеличение на броя на ражданията. 

Едно от последните деца на старата година е малката Даяна. Тя се е родила в болница "Надежда” в София в 13:20 часа на обяд на 31 декември. Тежи 3250 грама и е висока 50 сантиметра. Даная е подранила с няколко дни, разказа в ефира на "Здравей, България" майката Анжела. Това е първо дете за нея, като и двете дами са в добро здраве.

Повече гледайтевъв видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.