Твърди, че не той е шофирал автомобила

Откриха полицая, заподозрян за двете катастрофи в София, станали на 31 декември, научи NOVA. Съставени са му два акта. Тъй като е заявил, че не той е бил за волана, има тридневен срок да посочи кой е шофирал колата му, научи още NOVA.

Полицай е шофьорът, блъснал три коли в София и избягал

Както първо NOVA съобщи, шофьор направи две катастрофи на Нова година в рамките на минути и избяга. Първият сблъсък стана на столичния булевард „Цариградско шосе” и кръговото движение „Площад на авиацията”.

Тогава водачът на автомобила избяга от мястото и на метри от първия инцидент, на бул. „Цариградско шосе” 87, отново направи катастрофа, от която също избяга. 

Полицаят, който е разузнавач от „Криминална полиция” във Второ РУ, се е явил доброволно днес след продължило три дни издирване, научи още NOVA. От СДВР заявиха за NOVA, че е образувана вътрешна проверка.

По наша информация автомобилът му е бил открит в столичния кв. „Орландовци”.

„На този полицай е взето административно решение по отношение на ПТП-то и съответно е започнато дисциплинарно производство. В хода на дисциплинарното разследване ще бъде установено защо и как се е случило. Няма данни да е имал преди такива произшествия”, заяви Петър Тодоров – главен секретар на МВР.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.