Те незабавно са били предадени на националните архиви, а ФБР е информирано

Забравени секретни документи са били намерени в бившия офис на президента Джо Байдън, който е използвал преди да бъде избран. Адвокатите на държавния глава са открили около десет класифицирани папки, докато разчиствали кабинета през ноември. Те незабавно са били предадени на националните архиви, ФБР също е информирано.

От Белия дом обясниха, че става въпрос за документи, които Байдън е използвал, докато е бил вицепрезидент на Барак Обама. Предшественикът на Байдън - Тръмп, е разследван, след като се оказа, че е отнесъл в дома си кашони с класифицирана информация.

„Ако по това време вицепрезидентът Байдън е взел класифицирани документи и ги е държал години, и в същото време критикува бившия президент Тръмп, че държи секретни документи. И ги връща едва след като са намерени? Чудя се защо медиите не задават същите въпроси на Байдън, каквито задават на Тръмп”, попита лидерът на мнозинство в Сената на САЩ Стив Скализ.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.