Джеймс и Катрина решават че животът е твърде кратък, за да го пропиляват на място, където не са щастливи

От Бирмингам до село Раненци. Той е английски военен, който е служил в мисии в Ирак и Афганистан. Тя е с успешен бизнес в сферата на търговията. След като губят родителите на Джеймс и бащата на Катрина, решават че животът е твърде кратък, за да го пропиляват на място, което не ги прави щастливи.  

„С моето семейство и Трина идваме в България на почивка от 15 години. Използвахме мястото като ваканционно жилище, идвахме поне един-два пъти в годината. В един момент усетихме, че имаме нужда да идваме по-често. Чувствахме се страхотно в България. Знаехме, че един ден това ще бъде нашият дом и ще останем да живеем тук за постоянно”, обясни Джеймс.

„Когато с Джеймс се запознахме през 2009 г., той вече беше идвал в България на почивка няколко пъти. Още в началото на връзката ни ме попита: „Отивам в България, идваш ли с мен?”. Казах: „Ами, добре. Но къде е България?”. Никога не бях чувала за нея, но тръгнах и просто се влюбих в тази страна”, сподели Катрина.

Когато е 18-годишен, Джеймс влиза в английската армия, където прекарва 15 години. „Когато изкараш месеци наред в пустинята и заплатата ти от Британската армия тече, имаш възможност да спестяваш. Докато бях в Ирак, попаднах на обява във военно списание - „Английски военен парашутист продава имот в България”. Когато я видях, помислих, че това фантастична възможност”, посочи той.

Още гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.