Депутатите получиха подарък от председателя Вежди Рашидов

С политически декларации беше сложен край на 48-ия парламент. Депутатите направиха равносметка за свършеното, но обърнаха поглед и към бъдещите заявки. В последния пленарен ден всички 240 депутати получиха подарък от председателя Вежди Рашидов. Общият портрет, който той им подари, продължи традицията от учредителното събрание.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Малко по-късно в деловодството на парламента дойде и указът на президента. Дойде ред и за политическите декларации - за успехите и неуспехите на този парламент. Политическата криза може да бъде решена с проява на политическа смелост, категорични бяха от ГЕРБ-СДС. Според „Продължаваме Промяната” „най-голямата опасност е да бъдем превзети от гняв и отчаяние”. От ДПС пък призоваха за диалог след изборите. БСП, „Демократична България”, „Възраждане” и „Български възход” също направиха своите анализи.


Според БСП в следващото Народно събрание отново най-голямото предизвикателство пред партиите ще е да гарантират парламентарната република, да излъчат редовен кабинет и да дадат хоризонт за развитие на България. „Ние имаме все повече белези на един необявен от Конституцията странен квазипрезидентски режим на управление на страната. Това положение не е просто моментен куриоз. То говори за сериозно заболяване на нашата политическа система”, смята ПГ на ДБ.  

 

 

 

 

 

 

 

Видеа: БГНЕС

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.