„Време имаше, мисля, че стана ясно за всички”, смята Пламена Игнатова за очакваните реформи, които не бяха приети

„В 48-ото народно събрание от около 15 закона по Плана за възстановяване и устойчивост са приети 4-5. И един Изборен кодекс. Една бременност време ни отне, за да решим оръжията за Украйна”.

Това заяви журналистът Пламена Игнатова от „Клуб Z” в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS.

Според журналиста и преподавател Илия Вълков дейността на този парламент е: „Много шум за нищо”.

„Занимаваха се със себе си тези хора в продължение на три месеца и на практика нищо не свършиха нито за икономиката на държавата, нито за доходите на хората. Нито успяха да свършат нещо съществено. Практиката е доказала, че едно народно събрание, когато отвори Изборния кодекс, значи се готви за избори. Те 3 месеца дълбаха Изборния кодекс”, поясни Илия Вълков.

„Време имаше, мисля, че стана ясно за всички”, смята Пламена Игнатова по повод създаването на механизъм за контрол на главния прокурор. „Ако нямаше отлагане на комисията по правни въпроси от понеделник, когато се очакваше да има комисия, за вторник, може би президентът щеше да даде и още няколко дни живот на този парламент, за да мине на второ четене. Стана категорично ясно, че воля няма”, каза Игнатова.

Според Вълков: „има моменти, в които от изконна българска простотия или глупост не се приемат някакви промени, само защото другата политическа формация ги е извела като приоритет”.

„То е едно заядливо, дребнаво и се прави нарочно. То държи на полусъединител много други системи, които трябва да бъдат реформирани”, каза Илия Вълков.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.