Агенцията е събрала достатъчно данни и доказателства за евентуално извършено престъпление, заяви още тя

Меморандумът с „Gemcorp” отива на прокурор. Това обявиха от партия ГЕРБ. По думите им на база на събраните доказателства и материали, държавната агенция е сезирала Върховната касационна прокуратура. В края на миналата година народният представител Десислава Трифонова, заедно с депутати от групата на ГЕРБ-СДС внесоха сигнал до ДАНС и МВР за подписания от правителството на Кирил Петков меморандум „Gemcorp”.

„ДАНС е събрала достатъчно данни и доказателства за евентуално извършено престъпление, което трябва да бъде установено от българската прокуратура. Знаете във временната комисия, освен това, установихме достатъчно нарушения на Конституцията, установи се, че Кирил Петков, въпреки доклада на ДАНС е крил три месеца този доклад чекмеджето си и не го прекрати, след това излъгаха, че са го прекратили. Т.е, продължават все повече разкрития да излизат и ние очакваме прокуратурата да си свърши работата”, заяви Десислава Трифонова, депутат от ГЕРБ-СДС.

„Продължаваме промяната“ винаги сме приветствали прокуратурата да проверява всички подадени сигнали, в това число и прекратени без претенции необвързващи меморандуми, заявиха в позиция от ПП.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.