Най-много са даренията от детски дрехи - над 900

Дарителска кампания в помощ на пострадалите от опустошителните земетресения в южна Турция и Сирия започнаха и във Варна. Само за няколко дни стотици граждани направи различни дарения.

Според Искра Петрова от БЧК за пет дни има 502 индивидуални дарения, две корпоративни и 220 готови кашона, които са готови за изпращане. "Най-много са даренията от детски дрехи - над 900. Също така има дарени дамски и мъжки дрехи и завивки. Изискванията за дарение са да се носят нови дрехи. Имаме над 200 часа доброволен труд", обясни тя.

Седмица след трусовете: Жертвите продължават да се увеличават

По думите ѝ транспортирането е въпрос на допълнителна организация. "Очаква се близките дни да потеглят първите кашони, за да се актуализира списъкът на нужните стоки. Даряват всякакви хора, а повечето искат да останат анонимни, но ние искаме прозрачност и да се дарява срещу подпис. Имаме и касичка за парични дарения. От 9:30 до 16:30 ч. е работното време за дарения на пункта", посочи Петрова. 

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.