„Единственото средство, с което разполага Русия, е повече жива сила", обясни бившият военен министър

„България е извън основните усилия на международната общност, насочени към военна подкрепа за Украйна и налагане санкции на Русия. Политически има основание за импийчмънт на президента Румен Радев, юридически - не съм компетентен”. Това заяви бившият служебен военен министър в кабинета "Близнашки" Велизар Шаламанов в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS.

Относно информацията, че Северният флот на Русия излиза в открито море с ядрени оръжия на борда, той смята, че част от информацията най-вероятно е достоверна, но в основата си е пропаганда от страна на Кремъл, която цели страх и разединение на Запада и отклоняване вниманието от случаващото се в Донбас.

„Единственото средство, с което разполага Русия, е повече жива сила и повече стара техника, които ще бъдат хвърлени в боя с цената на стотици хиляди загинали. На украинците им липсва достатъчно артилерия”, каза Шаламанов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.