Михаил е преподавател в СУ "Климент Охридски"

Отбелязваме 150-тата годишнина от обесването на Васил Левски. В такива дни около паметника е пълно с хора, държат се речи с думи като „дълг“ и „достойнство“. Днес в историите на Мария Йотова ще ви срещнем с човек, който не само на важни дати изпълнява заветите на Апостола – това е Михаил от рода на Левски.

България се прекланя пред паметта на Апостола

Михаил Ангелов  казва, че е „три пъти пра-племенник“ на Левски. Той споделя, че когато е на паметника на Апостола винаги много се вълнува, не само защото във вените му тече неговата кръв, но и като българин. Михаил споделя, че носи чувството на отговорност. По негови думи днешното време е особено, всеки се бори с трудностите, но въпреки това е хубаво да си спомняме за личности като Левски, защото те са живели в още по-трудни времена. Михаил смята, че можем да се справим с трудностите, но ни е нужна вяра. Той казва, че хората трябва да си помагат всеки ден, да не гонят личния си интерес, за сметка на другите. Наследникът на Апостола е на мнение, че не трябва да се обръща гръб на делото на Левски, че трябва да сме достойни, честни пред лика му. Ангелов напомня за любознателността на Левски, неговата непримиримост към неправдата.

Среща с един от наследниците на Левски

Михаил Ангелов е преподавател в стопанския факултет на СУ „Климент Охридски“. Той споделя, че е имал възможността да замине за чужбина, но е избрал да остане в България. Преподавателят призовава да помним какво са направили българите като Левски за нас и да живеем достойно.

От вчера на паркинга зад министерство на земеделието има паметна плоча. Странното е, че ще остане там само временно. Продължават опитите на изследователя Николай Иванов да накара институциите да работят и на мястото да се предприемат разкопки.

Повече по темата вижте във виедото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.