Неизменна част от обзавеждането са и елементи като електрически ключове и контакти

Когато говорим за интериор, винаги се сещаме за избор на мебели, десени, цветове за стените. Много рядко си даваме сметка, че неизменна част от обзавеждането са и елементи като електрически ключове и контакти.

В същото време точно те определят дали едно жилище ще има „модерен”, „футуристичен” или пък „традиционен” вид. Повече за избора на електрооборудване ни споделят специалистите от Discom - магазин за електроматериали

Всичко започва от електрическата система

Първата стъпка при ремонт на дома не е изборът на латекс или кухненско оборудване, а изграждането на електрическа инсталация. Това важи в особено голяма степен за старите жилища, където електричество е прекарано преди 40, 50, а понякога и 80 години. 

Не пропускайте тази първа стъпка от планиране на жилището и сменете всички електрически кабели. Друг плюс на подмяната на инсталацията е смяната на разположението на електрическите контакти според съвременните нужди. В днешно време имаме нужда от много повече изводи за ток, отколкото в миналото. 

Впрочем, разпределението на мебелите също зависи от разположението на контактите, така че се уверете, че диванът няма да скрива и съответно да прави непотребен електрическият контакт на стената зад него. 

Красотата е в малките елементи

След като сте свършили „черната” работа, т.е, електрическата инсталация е планирана и инсталирана с всички необходими защити, време да се впуснете в избор на декоративните елементи от вашата електрическа система - електрическите ключове и контакти, които ще използвате и виждате всеки ден. 

Най-добре е да се насочите към серии, които предлагат не само качествени, но красиви и с възможност за избор на различни визии продукти. Такава е серията на Legrand Niloe - съвременен дизайн и качество на разумна цена. 

Серията Legrand NILOE ел. ключове и контакти предлага решение за проект и лесно хармонизира с всеки интериор. 

Серията се произвежда в заводи сертифицирани по ISO 14001, обръща се внимание на всяка активност, свързана с влиянието върху околната среда. В магазин за електроматериали Discom могат да се открият всички 11 различни цветове на декоративни рамки на контактите и ключовете, за да съумеете да намерите точно онези, които подхождат най-добре на интериора. 

Помислете за зарядните

В последните години разнообразието от ел ключове и контакти е наистина голямо. Производителите вече предлагат и USB зарядни, които да се монтират директно в стената, както се монтира електрически контакт. 

Това значително осъвременява дизайна, премахва нуждата от разклонители и прави жилищата ни много по-удобни, функционални и модерни. 

За още идеи, свързани с електричеството, посетете Discom - магазин за електроматериали.