Какви са новите тенденции в избора

Изборът на правилната компютърна техника за офиса понякога е предизвикателство, поради нуждата от преценка на различни фактори: цена, производителност, съвместимост. Как да не сгрешите при избора, на кои компоненти да обърнете внимание, лаптопи или компютри са по-подходящи? Какви са новите тенденции в избора – вижте какво споделят от Plasico.

Какви компютри са нужни в офиса, според Plasico IT?

Подобни конфигурации изпълняват функцията на пишеща машина и служат за създаване на документи и електронни таблици. Според Plasico IT, използват се още за интернет и облачни платформи. В повечето случаи, основният инсталиран софтуерен пакет е Office на Microsoft и някои фирмени приложения. Подобни качествени системи са подходящи и за програмисти, студенти, дизайнери.

Офисните компютри, според Plasico IT, не са свързани с големи натоварвания и са с достъпни цени. Важно за подобни системи е да имат достатъчно производителност и да позволяват работа в режим на многозадачност. В голяма част от случаите, компютрите са от настолен тип, тъй като лесно се подменят компонентите им при повреда или при нужда от надграждане, отколкото при лаптопите.

Ако е необходима обработка на сложни изчисления, работа с видео и аудио съдържание, с 3D графични изображения, графики с висока резолюция или ако сте геймъри, от Plasico IT съветват избраната от вас конфигурация да е с мощен процесор и видеокарта.

Какво е важно да знаем при избора на компютри за офиса?

За да оптимизирате максимално бюджета и да не плащате за системи, които не са достатъчно производителни или такива, които са със значително по-голяма мощност от нужната, от Plasico IT съветват да:

- определите целта – наясно ли сте с тяхното предназначение? Когато си изясните тази информация по-лесно ще определите необходимата базова конфигурация;

- изчислите нужния бюджет – от Plasico IT съветват да направите покупката си от специализиран онлайн магазин. Често се правят големи намаления, има множество видове, предлагат се опции за изплащане и консултация със специалист;

- проверите съвместимостта – новите машини дали ще са съвместими с настоящото оборудване, периферен хардуер и операционната система?;

- предвидите възможност за бъдещо надграждане на хардуера – при покупката, обърнете внимание дали дънната платка позволява допълнително надграждане на RAM памет, процесор, графична карта.

Ако целта е придобиване на мощен хардуер, основно внимание трябва да се обърне на процесора и видеокартата. За първия случай ви трябва чип от висок клас на Intel или AMD. Сред мощните опции са Core i9 на Intel или Ryzen 9 на AMD. За видеокарта, GeForce RTX на Nvidia или Radeon RX на AMD са отличен избор, особено когато става дума за геймърски конфигурации.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.