Принтерът е устройство, без което няма да може да разпечатате нито един документ

Ако работите в офис, много добре знаете колко важно е да сте заобиколени от практични мебели и техника. Освен функционално и модерно обзавеждане, трябва да разполагате с различни канцеларски принадлежности, материали и аксесоари. Това са задължителни артикули за всеки работещ на компютър човек, смятат от OK Office

От друга страна, техниката, която ви заобикаля, е добре да бъде на високо ниво, за да подпомага работния процес, а не да му пречи. Принтерът е устройство, без което няма да може да разпечатате нито един документ. Той трябва да работи безотказно и да бъде снабден с необходимите за целта консумативи, допълват от OK Office.

Защо е важно да използвате качествени консумативи за принтер?

Като всяко друго техническо средство и тук поддръжката играе ключова роля за това, то да работи по най-добрия начин. Ако тонер касетата или мастилото не са качествени, има опасност съставът им да попадне  в принтера и да ви създаде много големи главоболия, предупреждават от OK Office. Рискувате да повредите устройството, след което ще се наложи да влагате средства в ремонт. Още по-неприятно е, ако трябва да купувате нова техника.

Управителите на фирми, които разбират важността на качествените консумативи, задължително поръчват от коректни фирми, които им предлагат оригинални и съвместими тонер касети и бързо обслужване. Важно е да се доверите на професионалисти, смятат от OK Office. Когато използвате подходящо мастило, документите ще изглеждат много по-добре и най-важното, ще направите значително повече копия в сравнение с разпечатките направени с други мастила.

Как да изберете точните консумативи?

Важно е да знаете какъв е съответния принтер, за който търсите тонер касета или друга техническа част. Специалистите от онлайн магазин OK Office смятат, че това е най-важният критерий, щом поръчвате подобни артикули. Ще ви предложим малко ценна информация, която да ви помогне в избора:

- ако използвате лазерен принтер – тези устройства са предпочитани от хората, които работят с повече документи и търсят прецизност. Тонерът за тях е по-скъп от стандартното мастило, но може да отпечатате много повече страници, преди да го смените;

- ако печатате по-рядко – в този случай може да използвате мастиленоструен принтер. Разходът ви за консумативи няма да е много голям. Ако не ви трябва за цветни снимки, може да изберете и монохромен модел;

- за офиса ви е нужна техника с висока скорост и качествен печат – използваните консумативи, трябва да са на ниво и да имате достатъчно на брой тонер касети, за да сте добре подготвени в работата си.

На всяка опаковка мастило или тонер производителите посочват за колко копия стига даден тонер или касета, но този брой е при 5% запълняемост на страницата. Това означава, че ако се принтира повече тест, а това обикновенно е така, реално принтираните копия ще са по-малко. Съответно ако в страницата има графики или снимки, броят на копията ще е още по-малък. Съветът на OK Office е внимателно да четете тази информация и да прецените какво количество ви е нужно.