Започват масови проверки на МВР, НАП и другите контролни органи, които следят за купения вот, заяви той

Решението за преместването Паметника на Съветската армия в София трябва да се вземе след изборите, каза днес в Кюстендил служебният премиер Гълъб Донев, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Донев взе участие в честванията на 80-годишнината от спасяването на българските евреи, дело на „Кюстендилската петорка“, начело с Димитър Пешев.

Премиерът държа слово и поднесе венец пред паметника на Димитър Пешев и цветя на плочата пред дома на Иван Момчилов.

Донев: Вече има няколкостотин глоби за нелоялни търговци

Започват масови проверки на МВР, на НАП и другите контролни органи, които следят за купения вот, за корпоративния вот, затова да можем да осигурим едни честни и демократични избори, заяви още Донев, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Такива избори, каквито нашата държава е имала през последните няколко десетки години, заяви още Донев.Донев коментира и темата за махането на Паметника на Съветската армия. В разгара на предизборната кампания политиците не трябва да противопоставят хората едни на други. Трябва да се търсят съвместни решения. Историята трябва да бъде предмет, който изучаваме, чрез който помним нашето минало, нашите събития, нашите герои от миналото, от които да се учим. Така че, нека политиците да оставят тази тема за след изборите в спокойна обстановка да се вземе най-правилното решение“, каза Гълъб Донев.

Служебният премиер коментира пред медиите и политически теми.

Донев: Скъпи български жени, вие сте мъдрост, нежна сила, вдъхновение и живот

„В разгара на предизборната кампания политиците не трябва да противопоставят хората едни на други, а трябва да търсят съвместни решения, така че историята да бъде предмет, който изучаваме и който е нашето минало, нашите герои, от които се учим. Нека политиците оставят тази тема за след изборите и в спокойна обстановка да се взема най-правилното решение“, каза в Кюстендил премиерът Гълъб Донев, коментирайки темата за преместването на Паметника на съветската армия в София.

Донев коментира и подготовката за предстоящите избори, като увери, че тя върви по график.

„Правителството подпомага дейностите по провеждането на изборите. Знаете, че беше приета план-сметка, която бе допълнена с 6.5 милиона лева, за да бъде осигурено новото изискване според Изборния кодекс за видеонаблюдението и видеозаснемането. Виждате, че започват масови проверки и кампании от страна на МВР, НАП и другите контролни органи, които следят за купения вот, за това да можем осигурим едни честни и демократични избори“, категоричен бе премиерът Донев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.