Причината за светлата им кожа е липса на пигментация

Изключително рядка гледа в Австралия. Кенгурута албиноси бяха забелязани да подскачат из полета. Резерват за диви животни край град Виктория сподели снимките със семейството. Ветеринари обясниха, че обикновено те не се движат заедно, което е направило кадрите още по-ценни. И уточниха още, че причината за светлата козина на кенгурутата е подобна на тази и при хората, а именно – липса на пигментация.

Макар на кадрите да са уловени четири от животните, стадото наброявало цели 9 албиноси. Снимките впечатлиха стотици хора от цял свят. Някои дори написаха в социалните мрежи, че биха отпътували до Австралия още сега стига да имат възможност да видят тази красива „бяла гледка“.

Специалисти наброяват, че само едно от близо 50 до 100 хиляди кенгурута може да се роди с това генетично изменение. Заради светлата им кожа, тези животни много по-трудно оцеляват в дивата природа. Въпреки това от резервата „Panorama Garden” в Австралия се похвалиха, че грижите за опазване и развитие на вида очевидно са дали добър резултат.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.