Кампанията е организирана от Сдружение "Усмивка" и Общината

Благотворителна великденска кампания в подкрепа на 600 възрастни и хора в неравностойно положение започна в Бургас. Инициативата е на Сдружение „Усмивка“ съвместно с местната община. По време на кампанията ще се събират хранителни продукти.

Председателят на УС на сдружението, Митка Георгиева, каза че инициативата се провежда за трета поредна година. Събраните хранителни продукти ще бъдат предоставени на хората на територията на Бургас и региона. Организаторите са се насочили към уязвимите групи – хора с ниски доходи и пенсии, самотни майки, деца на самотни родители.

Георгиева уточни, че дарителите са различни, а в кампанията се включват училищата и хора от страната. Тя допълни, че организацията работи с Община Бургас. Георгиева изрази надежда, че тази година ще могат да подпомогнат около 800 човека. Тя каза, че продължават да приемат дарения, а кампанията ще продължи до 10 април.

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.