Недоволните настояват коритото на река Стряма да бъде почистено след наводненията

На голям протест излязоха жителите на Пловдивското село Трилистник. Те се притесняват от ново наводнение в селото. Хората блокираха моста над река Стряма и поставиха ултиматум към държавата. Селото беше едно от тежко пострадалите при наводненията в Карловско през есента на 2022 г.

През есента, високата вълна отнесе къщата на Ирина Драганчева. „Живеем във фургони и се страхуваме водата да не ни залее пак”, каза жената. По думите й помощта, получена от държавата, е първоначално 375 лева, след това 500 лева и по Коледа още 300 лева.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

За да не ги застигне нова висока вълна, жителите на Трилистник направиха шествие и затвориха пътя за магистрала „Тракия“. Те изискват коритото на река Стряма спешно да бъде почистено.

„Ние настояваме държавата да си свърши нещата до край, защото ужаса, който изживяхме заедно, не искаме да се повтаря”, обясни Димитър Иванов, кмет на община Марица.

От областна управа съобщиха, че започва почистване на коритото. 

Местните хора предупреждават, че няма да спрат с протестите, защото настояват почистването да продължи до устието с река Марица. Жителите на Трилистник дават срок на държавата от 10 дни, за да изпълни техните искания. В противен случай се заканват да бойкотират парламентарните избори.  

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.