Срещу актрисата е заведен иск за 3,3 млн. долара от пенсионер

Гуинет Полтроу се яви в съда в западния американски щат Юта, където срещу нея е предявен иск за обезщетение от пенсионер заради инцидент при каране на ски преди седем години, предаде БГНЕС.

Във встъпителните си изявления адвокатът на Тери Сандерсън заяви, че предполагаемият сблъсък на пистите в Диър Вали му е причинил щети на стойност 3,3 милиона долара.

Актрисата от "Влюбеният Шекспир" на свой ред е завела насрещен иск. Адвокатът на Полтроу Стивън Оуенс заяви пред АФП, че Сандерсън е "обсебен" от иска и че делото е "безпочвена претенция, основано на лъжливо твърдение".

"Наистина е нещо като обида. Тя някак си е оставила човек в безсъзнание и е избягала? Мога да ви кажа, че според нас това е пълна глупост", заяви Оуенс.

Предполагаемият сблъсък е станал през февруари 2016 г. в Диър Вали - бляскав ски курорт над шикозния по-голям курорт Парк Сити в Скалистите планини.

През 2002 г. Диър Вали беше домакин на ски състезания от Зимните олимпийски игри, а Парк Сити е дом на ежегодния филмов фестивал Сънданс.

Полтроу, облечена в бял пуловер, седеше мълчаливо до Оуенс, когато започна съдебното заседание. Очаква се по-късно тя да застане пред съда в своя защита.

Съпругът на Полтроу Брад Фалчък и децата ѝ Моузес и Епъл трябва също да се обърнат към съда, каза Оуенс.

Сандерсън твърди, че Полтроу се е блъснала в него със ски отзад и след това е изчезнала, оставяйки го да лежи в безсъзнание в снега.

Лорънс Д. Бъклър, представляващ Сандерсън, заяви във встъпителната си реч, че Полтроу е карала ски по "опасен" и "безразсъден" начин и е причинила на клиента му "четири счупени ребра и трайно увреждане на мозъка".

Полтроу твърди, че Сандерсън я е ударил със ски в гърба, и предявява насрещен иск за символичната сума от 1 долар плюс съдебните разноски.

Адвокатът ѝ Оуенс заяви, че "Гуинет е опитна скиорка", която "не е карала бързо", и каза, че първоначално се е страхувала, че е "нападната", когато Сандерсън се е появил точно зад нея.

Оуенс също така заяви, че Сандерсън е "сляп с едното око" и страда от "намаляващо зрение" с другото - предполагайки, че лошото зрение е причина за катастрофата.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.