От полицията са взели специални мерки за сигурност

Два дни до старта на новия мото-сезон. Очаква се около 15 хиляди души да участват в традиционното шествие в столицата. От полицията са взели специални мерки за сигурност. 

За Джоана моторите са любов от пръв поглед. Обича емоцията, адреналина и шума на двигателя.

„Тръгнах в началото с голям пистов мотор. И продължавам да бъда с такъв. Когато караш мотор, вие се сливате и ставате едно цяло“, казва Джоана. 

Старт на мото сезона: Над 10 000 мотора ще се включат в събитието

Моторите събуждат любопитството й от малка. Но се качва на две колела в зряла възраст.

Казва, че усещането да си на мотор е несравнимо. “Не мога да го сравня с нищо - нито с карането на автомобил, нито с возенето в самолет и скачането с парашут”, категорична е младата жена. 

По думите й жена на мотор вече не е рядко срещана гледка. „Когато чуеш моторист, си представяш някакъв едър рокер. Не! Мотористи сме всички, които караме и обичаме мотори“, казва Джоана. 

НА ЕДНА ГУМА И ПОД ВЛИЯНИЕТО НА АЛКОХОЛ: Мотористи караха с бясна скорост по пешеходна алея

Тя и още около 15 хиляди мотористи се очаква да се включват в откриването на новия мотосезон.

„Пак ще има сериозен рокендрол, групи ще свирят, ще има кебапчета и безалкохолна бира“, каза президентът на мотоклуб “Джентълмени” Митко Рашков. 

Заради ремонта около храм „Св. Александър Невски“ тази година шествието ще тръгне от другаде. Началото ще бъде около 11:30 от зала “Арена Армеец”, ще премине през “Цариградско шосе”, покрай НДК и ще завърши в кв. “Бояна”.

Затворени ще бъдат единствено няколко участъка от “Цариградско шосе”.

По данни на “Пътна полиция” тежките произшествия в столицата с мотористи през миналата година са 91. Загинал е един. 

Забраняват на туристите да карат мотоциклети на остров Бали (ВИДЕО)

„Не може на пътя да излизат убийци“, категоричен е Александър Господинов, вицепрезидент на мотоклуб „Fire Wings”.

Джоана също е претърпявала инцидент.

„Аз се движих с 30 километра в час, автомобилът с 20. Но вследствие на директен удар бедрената ми кост беше счупена на две. Осъзнавайки, че ти се незащитен, не си в автомобил, това нещо ми взе страха и ме прави по-предпазлива дори когато се разхождам по улиците“, разказа Джоана. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.