Така държавният глава отговори на бившия премиер

България няма да изпраща оръжие и боеприпаси за Украйна. Това заяви държавният глава Румен Радев във връзка с дискутирания в политическите среди въпрос от изминалите дни.

Радев за сигналите за бомби: Няма реална заплаха

Радев допълни, че не президентската институция, а политическите партии отдавна са излезли извън нормите на Конституцията със системния си отказ да поемат отговорност и да съставят правителство. И ги призова да поемат отговорността да съставят редовно правителство. Отбеляза, че в противен случай, когато партиите не искат, не могат или ги е страх да го направят, президентът е длъжен да назначи служебно. 

Костов: Радев узурпира властта. Да произведем боеприпасите за Украйна

„Г-н Костов явно е забравил българската конституция, но ние не сме забравили, че по време на неговото властване, България беше разпродадена на безценица. Българската позиция е ясна и еднозначна. Ние няма да изпращаме оръжие и боеприпаси за Украйна! Служебното правителство показва, че страната може да управлява ефективно дори по време на една тежка криза. Нещо повече – след решаването на редица важни проблеми и кризи от служебното правителство, сега ще бъде много по-лесно”, заяви Радев. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.