"Заповедта за арест на Путин бе пусната заради украинските деца", каза Петър Карабоев

„Трябва да се намери решение Украйна да изнася зърно, с което да издържа бюджета си – да изнася зърно не само, за да закупува оръжие, да плаща заплати за населението си. Плюс това да е по начин, който не е унищожителен за производителите в ЕС, защото кой тогава ще помага, ако няма добри и стабилни икономики”. Това заяви в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS Петър Карабоев - зам.-главен редактор на вестник „Дневник”.

Той отказа да коментира подадената оставка от полския земеделски министър Хенрик Ковалчик, който напусна поста си с мотива, че ЕС готви нови данъчни облекчения за вноса на украинско зърно.

Говорителят на руския парламент иска забрана на Международния наказателен съд в страната

По повод заповедта за арест на руския президент Владимир Путин от Международния наказателен съд Карабоев обяви, че вероятно няма да има скоро време процес срещу Путин.

Международният наказателен съд издаде заповед за арест на Путин

„Всичко, което се говори, е до голяма степен теоретично. Заповедта за арест на Путин бе пусната заради украинските деца, заради изваждане на деца от Украйна. Трибуналът срещу руския президент Владимир Путин е за агресия, за агресивна война. Целта на Трибунала е да издири до най-високия връх на вземане на решение отговорните за очевидно непредизвикана, според международната общност агресия срещу Украйна, и да го предизвикаме съдебно така, че никой да не си помисли поне в близките 50 г. за подобно нещо. Нямаме прецедент от Нюрнберг насам за подобен трибунал”, каза Карабоев. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook