Срамота е да не се избере правителство, смята той

Срамота е да не се избере правителство и пети път да отиват псевдополитиците на избори. Основното им задължение е да изберат правителство. Срамота е да елиминираш над 25% гласували, да не участват в бъдещето на България. Лидерите и всички депутати да се откажат от имунитета си докато се стабилизира държавата. Това каза главният преговарящ за членството ни в ЕС Владимир Кисьов пред "Денят на живо".

Кисьов: Радев направи троен удар днес

"Не мога да разбера защо президентът бърза със свикване на парламента в Страстната седмица. За ден-два какво ще се случи? Ако бърза на спринт да уреди нови избори, не е най-почтеното нещо. Стига вече временни правителства. Няма основания за свикване толкова бързо. Скандалът за избор на председател на НС да се направи точно преди Великден ли? Не мисля, че би следвало да има такъв, има хубав принцип да е най-възрастният депутат", смята Кисьов.  

По думите му час по-скоро трябва да има редовно правителство, за да се ускорят процесите по европейския път на България. ''Все нещо ни спъва или сами се спъваме и се връщаме назад и почваме наново. Самият факт, че има много историци в списъка с апел за съставяне на редовен кабинет, показва, че се дава оценка на мотивите. В този списък има хора гласували за всяка от двете политически сили, които са с най-висок резултат на вота. Нужно е проевропейско правителство", коментира той. 

Според него е достойно България да застане заедно с другите държави и да подкрепи Украйна.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.