Къде шофьорите трябва да са най-внимателни?

Интензивен трафик на входно-изходните пътни артерии на София и по магистралите се очаква у нас от утре. Заради предстоящите неработни дни полицейското присъствие по пътищата ще е масирано.

Ограничения за камионите по „Тракия” заради трафика преди Великден

20-ият километър на автомагистрала „Тракия“ в посока Бургас е един от участъците, в които се очаква интензивен трафик. Причината -  движението при мостовото съоръжение се извършва само в лявата лента. Като съоръжението се нуждае от авариен ремонт. Към момента на място са започнали подготвителни дейности и това налага ограничаването на трафика.

От Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) съобщават, че утре следобед и в петък сутринта на магистрала „Тракия“ се ограничава движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона от 5-и до 23-и километър в посока Бургас. Съответно в четвъртък ограничението е в сила за времето от 12:00 до 23:00 часа. А в петък – от 8 до 14 часа. За тировете са осигурени обходни маршрути. Тежкият трафик ще минава по първокласен път „София-Пловдив“. Съответно камионите ще се отбиват от магистралата при пети километър и ще се връщат обратно при пътния възел „Вакарел“ на 23-и километър.

От АПИ призовават всички да спазват правилата за движение по пътищата. Успоредно с това утре ще се проведе и брифинг във връзка с предприетите от МВР мерки за гарантиране на сигурността. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.