Недоволството им е предизвикано от лошата инфраструктура в града

Жители на град Българово организираха протест и блокада на подхода към автомагистрала "Тракия". Недоволството им е заради лошата инфраструктура и липсата на реални действия от община Бургас, въпреки срещите и обещания, които гражданското сдружение получи. Местните настояват за чист въздух, нормални улици и детски площадки.

Местните искат по-чист въздух, нормални улици и детски площадки. От общинската администрация уточниха, че има готов проект за реконструкция на една от улиците, който обаче чака финансиране.

„Тези цървулки са затова, защото нямаме улици, по които да вървим нормално в 21-ви век”, обясни жителка на Българово.

„Този протест се налага понеже Община Бургас или не ни чува, или не иска да ни разбере. Едно от нашите искания е пълна реконструкция на улиците в Българово, а получаваме само кърпежи. Повече от 30 години няма реконструирана цялостно нито една улица”, обясни Неделчо Милчев.

Според кмета на Българово Йордан Йорданов, проектът е готов. „Ние ще кандидатстваме с този проект, за да може да бъде отпуснато финансиране и това ще бъдат целеви средства”, поясни Йорданов. 

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.