"Никъде по света не съм виждал такова нещо – да си спечелил изборите и вторият да започва да диктува", каза той

„От 1992 г. участвам във всякакви преговори. Никъде по света не съм виждал такова нещо – да си спечелил изборите и вторият да започва да диктува, да обещава състави на правителства – неща, които са несъвместими с практиката на демократичния свят”. Това заяви бившият главен преговарящ с ЕС Владимир Кисьов в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS.

ОФИЦИАЛНО: ПП-ДБ обяви състава на проектокабинета си

„В цялата демократична процедура на парламентаризма Бойко Борисов е длъжен да представи кабинет, а вече по преценка на тези псевдодемократи е дали ще го подкрепят или не”, категоричен е бившият главен преговарящ на България с ЕС.

Бих подкрепил всяка една позиция на ПП-ДБ, ако те биха казали, че не подкрепят партийно правителство, излъчено от ГЕРБ, но ако излъчено експертно правителство с участието на Тодор Тагарев, Юлиан Попов, не бих разбрал позицията им, обясни Кисьов.

Борисов: Проектокабинетът на ПП-ДБ е партиен и неприемлив за нас

„Изключваш участието на ГЕРБ и СДС, а да очакваш подкрепа от тях.  Без подкрепа на ГЕРБ и СДС не можеш да направиш правителство. Това е нонсенс (безсмислие).  На всичкото отгоре за финансов министър се предлага Асен Василев, който е обвинен от всички министри, политици и анализатори за задължението от 11,2 млрд. лева на България за 2023 г.”, изрази мнението си Кисьов.

Целия разговор гледайте във видеото.
 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook