Коментар на Иван Сотиров, Росен Стоянов и Иво Инджов

Ще намерят ли от ГЕРБ-СДС необходимата подкрепа за редовен кабинет и добра кандидатура за премиер ли е Мария Габриел, чието име се обсъжда в медийното пространство като подходящ избор за поста? Този въпрос коментираха в студиото на „Здравей, България” политическият анализатор Иван Сотиров и политолозите Росен Стоянов и Иво Инджов.

„На фона на трагедията с двама трагично загинали младежи и фактът, че виждам може би кандидатът за кмет на София на ГЕРБ… Кампанията започна  – това е политическият цинизъм. А иначе кой ще бъде кандидатът за премиер? В тези дни може би някой трябва да обяви национален траур за тези деца. Работя с деца всеки ден и в момента политиката не ме интересува особено”, заяви Росен Стоянов.

По думите му високопарни фрази като „какво и как ще направим” са изпразнени от съдържание. „Преди 10 дни положението беше същото. Не може да има капка, която прелива чашата, и тя да е един човешки живот. Затова всеки трябва да си направи сметката и аритметиката и като дойдат избори да гласува с разум, а не със сърце и чувства”, посочи той.

„Очевидно трябва да се вземат някакви мерки. Да има смислена национална политика за ограничаване на войната по българските пътища. Това обаче няма да се реши с мисъл за кого ще гласуваме. Защото нито една партия до момента не е представила ясна концепция как може  да се случи това. Това са екзистенциални проблеми, които засягат живота и здравето на българските граждани. Тези теми са формулирани с някакви сложни понятия в партийните програми, но те не се дискутират. И затова хората не отиват да гласуват”, подчерта и Инджов.

„Тези проблеми не са от вчера и от днес. Този дневен ред си съществува. Проблемът е, че дневният ред на политическите партии, които претенции да ни управляват, се разминават с дневния ред на обществото”, категоричен е и Сотиров.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.