Засилени са полицейските проверки по баловете

Започват засилени проверки в цяла София заради абитуриентските балове. От СДВР обявиха, че в осигуряването на сигурността по баловете полицаи ще патрулират и в цивилни коли. В екипите ще се включат и служители на Столичната община. От полицията припомнят, че ще следят за употреба на алкохол, наркотици и райски газ при шофиране. Забранена е употребата на пиротехника в района на храмовете в столицата.

Появиха се обаче нови сигнали за нарушители, които висят от колите в движение. Подобна ситуация възмути и футболиста Димитър Бербатов. Той направи забележка на абитуриент, който бил седнал на прозореца на автомобила и дишал балон. Във видео, публикувано в интернет, Бербатов се опитва да обясни, че това „не е готино, други неща са готини”.

Зрители на NOVA от Мездра също изпратиха видео, на което се вижда опасно поведение на абитуриенти. Кадрите са заснети на главната и натоварена улица в града „Александър Стамболийски”.

Темата в ефира на „Здравей, България” коментираха автомобилният състезател Даниел Попов и Румен Дунев, председател на Българската федерация по автомобилен спорт. Дунев предупреди зрелостниците, че използването на забранени вещества може да забави реакциите им и това да доведе до произшествия. Той призова шофьорите, които се движат зад коли с абитуриенти, да спазват дистанция, в случай че някой падне от автомобила. „Истинските радости в живота тепърва предстоят, така че не трябва да позволяваме да излагаме на риск възможността да стигнем до тях”, каза Попов.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.