Лечението ѝ не може да продължи в България

Малката Кристин има нужда от средства, за да ѝ бъде присадено сърце. Това е единственият шанс за живот на 2-годишното дете.

Още докато била в утробата на майка си, лекарите регистрирали „различен” сърдечен ритъм на плода. Едва на втория ден от своя живот Кристин получила първия си кардиогенен шок със сърдечна честота от 280 удара в минута и била поставена на апаратна вентилация.

Последвали няколко влошавания на здравословното състояние на детето, като при последното лекарите казали на майка ѝ „Съжаляваме, но бъдещата прогноза е лоша. Детето Ви няма да живее. Ние не можем да направим нищо повече за нея, освен да я поддържаме, докато не намерите място, където да я транспортирате”. С тези думи се изчерпали и опциите за лечение в България.

Единственият шанс Кристин да живее е трансплантация на ново сърце. Лечението ще бъде извършено на два етапа – първо, поставяне на специална машина, наречена "Berlin heart", което всъщност е мост между сегашното ѝ състояние и втория етап - трансплантацията.

Как да помогнете на Кристин да живее, вижте ТУК.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.