Това заяви адвокатът на Бойко Борисов

„Въпросите, които днес задаваха на Бойко Борисов, съвпадат изцяло с въпросите, задавани му преди от предходни прокурори и следователи. Те са елементарни и нямат нищо общо с предмета на разследване на делото – то е обявено от прокуратурата за пране на пари”. Това заяви в „Интервюто в Новините на NOVA” адвокатът на Борисов Менко Менков.

По думите му испанската прокуратура преди две години е прекратила разследването. Менков беше категоричен, че нито едно от споменаваните у нас лица не е било привлечено като обвиняемо в Испания. „Много ясно испанската прокуратура каза, че Бойко Борисов никога не е бил разследвано лице по този случай”, допълни адвокатът. Той подчерта, че лидерът на ГЕРБ е единствено свидетел по това досъдебно производство.

Във ВКП Борисов бил разпитван не по обвинения в корупция, твърди юристът, а за това дали е оказвал натиск върху Иван Гешев да подаде оставката си. Менков отрече клиентът му да е изпращал заплашително писмо на главния прокурор.

Цялото интервю гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.