Досегашният председател на Комитета на началник-щабовете е Марк Мили

Американският президентът Джо Байдън обяви вчера номинацията си за председател на Комитета на началник-щабовете на американските въоръжени сили, предадоха Ройтерс и БТА. Той подкрепя началника на американските военновъздушни сили генерал Чарлз Браун.

"Генерал Браун си е изградил репутация на непоколебим и изключително ефективен лидер, на човек на отборната работа и доверието, който изпълнява с отличие" поставените задачи, изтъкна Байдън при обявяването на номинацията.

Информация за номинацията на Байдън бе разгласена още в сряда. Ако бъде одобрен от Сената на американския Конгрес, Браун ще стане приемник на досегашния председател на Комитета на началник-щабовете Марк Мили и вторият чернокож, заемал този пост след Колин Пауъл (който беше председател на Комитета на началник-щабовете от 1989 до 1993 г.).

Байдън призова Сената да одобри кандидатурата на Браун. Засега обаче графикът на процеса по одобряване на кандидатурата на Браун не е съвсем ясен, отбелязва Ройтерс.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА, Божидар Захариев