Какви кулинарни подвизи и неочаквани провокации очакват новите звездни участници?

Нова седмица, изпълнена с провокации, любопитни истории и оригинални рецепти, ще предложи „Черешката на тортата“ всеки делничен ден от 20:00 ч. по NOVA. В ролята на домакини ще влязат художникът Александър Балкански, бизнесдамата, която вдишва мода и издишва естетика Ивет Григорова, журналистът Филипа Огнянова, момичето, с което киното си говори на „ти“ – Станислава Айви и един от най-екстравагантните артисти в България – Иво Димчев. Всяка тяхна стъпка в кухнята ще следи благият ментор и строг критик шеф Иван Манчев.

Старт на седмицата ще даде човекът на изкуството Александър Балкански. Художникът, който обича бохемския живот, ще посрещне гостите с уютно меню в артистичния си дом в с. Касилаг. То ще включва пикантни нотки, а основното ястие ще бъде нестандартно – джолан с ябълки и праз. Александър ще включи в готвенето и тежката артилерия в лицето на жена си, но кой от двама им ще се ориентира по-бързо в кухнята? Каква роля играе вдъхновението в изкуството? Къде е мястото му в България и защо по време на вечерята участниците ще решат да не използват покривки през цялата седмица?

Стил и класа ще предложи бизнесдамата Ивет Григорова във вторник. Гордата майка на актрисата Луиза Григорова ще приготви нискокалорична вечеря с балансиран италиански привкус. Ивет ще се погрижи храната да изглежда по най-добрия начин, защото обича красивото и държи всичко да бъде естетически издържано. Тя ще разкаже за любопитния начин, по който е започнал пътят й в модните агенции, а след това ще внесе смут сред гостите с една от изненадите си. Типично в свой стил пък Иво Димчев ще опита да съблече предразсъдъците на компанията с провокативни теми на разговор.

В сряда журналистът Филипа Огнянова ще бъде олицетворение на тезата, че добрата подготовка предотвратява провала на представлението. Тя няма да се захване с неща, които не може да приготви отлично, но ще подходи максимално амбициозно към всеки един елемент на вечерята. Филипа ще се състезава с основното ястие на Александър, като за своя джолан е планирала коренно различна интерпретация. Размахът й в кухнята няма да остане незабелязан от гостите и строгия шеф Манчев. Възможно ли е да предвиди всички прищевки на гостите си и дори да надмине очакванията им?

Станислава Айви, за която кино журналистиката е призвание, също ще отвори богатия си душевен свят за звездната компания. Като един истински пътешественик, Стаси ще преплете в менюто си международни вкусове, които ще се простират от Ботевград до Мексико. За да зарадва сетивата на останалите, тя ще жертва себе си, а фотографската й изненада ще предизвика истински фурор. Каква е причината Стаси да започне кореспонденция с тайландски затворници и защо някои гости ще изпаднат в екзистенциални размисли за фалша на банкетната култура, ще стане ясно в четвъртък.

В петък Иво Димчев ще надмине всички очаквания и луди фантазии. Човекът на изкуството, различен от общоприетото, ще предложи ексцентрични изпълнения и провокации като неотлъчна част от своето меню. Вечерята на непредсказуемия артист ще бъде всичко друго, но не и банална – салата с вериги, дъвкана баница и смразяващи агнешки главички са само малка част от арт инсталациите, които Иво ще сервира на шокираните гости. Как ще реагира компанията на видяното и с какво настроение ще си тръгне от дома на Иво?

Kой ще покори кулинарния Олимп? Кой ще бъде галеникът на компанията и всички ли ще успеят да грабнат сърцата на гостите? Гледайте в новите епизоди на „Черешката на тортата“ следващата седмица от понеделник до петък в 20:00 ч. по NOVA.

Още интересна информация за „Черешката на тортата“ може да откриете във Facebook страницата на предаването. Всички епизоди на поредицата могат да бъдат гледани и в NOVA PLAY след излъчването им в ефир.