Намалява ли интересът към тях?

Според читателите библиотеките събират, съхраняват и пазят книгите. Те обаче имат и много други функции, обясняват експертите в областта.

„Българската библиотечно- информационна асоциация ” провежда една лобистка проява да я наречем, вече за 17-и път. Това е „Национална библиотечна седмица”. Целта на тази седмица е да обърнем внимание върху същността на библиотеката, върху резултатите от работата ни, библиотеката като обществена институция, да покажем как те помагат на хората”, обясни доц. д-р Анета Дончева, председател на ББИА.

Акцент се поставя и върху начина на работа на библиотеките в различните градове и съответно помощта, която получават от местната власт.

„Също така и на национално ниво. Среща с хора от законодателната власт, администрацията, за да покажем докъде сме стигнали, какво са новите тенденции в развитието на тази обществена институция, защото става все по-трудно и по-трудно. Библиотеките са подложени на много сериозни промени през последните години с навлизането на информационните и комуникационните технологии”, допълни доц. д-р Анета Дончева.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook