Това призова кандидатът за премиер с мандата на ПП-ДБ

Вече има размразяване на преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Това обяви кандидатът за премиер с втория мандат академик Николай Денков в кулоарите на парламента. Двете формации ще уточняват различията по формата и състава на кабинета. По думите на Денков обаче не е лесно да се намери министър на финансите при тези трудни обстоятелства. Според него искания имунитет на Бойко Борисов е опит да се бламира сформирането на редовно правителство и призова прокуратурата да не се ползва като „бухалка”.

От партията на Бойко Борисов заявиха желание разговорите да продължат, но поставиха нови условия - промяна на формата и на състава на предложения кабинет. Кандидатът за премиер на „Промяната” акад. Николай Денков даде сигнал, че са готови на компромиси, но първо е необходимо да обсъдят точните искания.

Останалите формации в Народното събрание остават скептично настроени за втория мандат и вече заговориха за третата папка и нови избори.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.