В същото време е подчертал, че "страните от колективния Запад в момента не оставят на Русия друг избор"

Руският президент Владимир Путин остава отворен за всякакви контакти, които ще позволят мирни средства за постигане на целите на войната, но "Западът не дава такава възможност". Това е заявил прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков в интервю, фрагмент от който е публикуван в Telegram, предава ТАСС.

"Президентът Путин беше, е и ще бъде отворен за всякакви контакти, за да постигнем изпълнението на нашите задачи с други средства, различни от СВО. Ако е възможно, това ще бъде за предпочитане“, е заявил говорителят на Кремъл, отбелязвайки "[Френският президент Еманюел] Макрон и други европейски лидери."

Лавров: НАТО участва в конфликта в Украйна

В същото време той е подчертал, че "страните от колективния Запад в момента не оставят на Русия друг избор".

Така Песков е коментирал публикациите за предложението на Франция за провеждане на мирна среща на върха за Украйна в Париж.

"Сега Украйна всъщност е инструмент на конфликта. Конфликтът наистина стана по-широк, колективният Запад води комбинирана война срещу нашата страна", е заявил говорителят на Кремъл. Що се отнася до Франция, както е отбелязал Песков, "тя де факто стана участник в конфликта на страната на Киев и не може да претендира за ролята на модератор в украинското уреждане".

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: "Фокус"