Според Веселин Стойнев двете партии се събират по неволя

Журналистът Веселин Стойнев и политическият анализатор Иван Сотиров, бивш зам.-председател на СДС, коментираха в „Интервюто в Новините на NOVA” дали кабинетът „Денков-Габриел” има бъдеще.

„Беше крайно време да се случи тази коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Тя обаче стана по най-трудния начин. Загубихме една година”, заяви Сотиров.

Според него при нови предсрочни парламентарни избори, „Възраждане” ще получи много гласове. По думите му има шанс кабинетът „Денков-Габриел” да изкара пълния си мандат, особено ако има радикални реформи.

„Коалицията между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС е по неволя. Първият проблем ще бъде с избирателите на „Продължаваме Промяната-Демократична България”. Депутатите трябва да ги убедят в максимата – „Не с кого, а за какво е управлението”. Докато не стихнат репликите от типа „Защо сте с тези?”, няма как да се случи успехът на управлението. С времето и с управленските успехи, то ще се легитимира”, смята Стойнев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.