Съпредседателят на ПП представи кандидатурата на академика за премиер

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков представи на депутатите кандидатурата на акад. Николай Денков за премиер в новия проектокабинет.

"Във всяка страна има хора, които са талантливи и можещи и това, с което те се занимават, предопределя развитието на дадена държава. Ролята на политиците и държавниците е да направят така, че тези талантливи хора да могат да работят за прогреса на своето общество. Това каза Кирил Петков от парламентарната трибуна. Кандидатурата на акад. Николай Денков за министър-председател на България ще бъде подложена на гласуване по време на извънредното заседание на Народното събрание.

СНИМКИ ОТ ИЗВЪНРЕДНОТО ЗАСЕДАНИЕ НА НС ВИЖТЕ ТУК

„Това, че Денков ще води кабинета в първите девет, а Мария Габриел – във вторите девет месеца, ми дава надежда. Хиляди учени са използвали цитати от акад. Денков. Това доказва, че той има принос към развитието на човечеството. Влиза в топ 1% на учените в неговата област в цял свят. Прилагал е своите научни постижения и в практиката. Има и богат административен опит”, каза още Петков.

Той не пести добрите си думи и по адрес на Мария Габриел, която определи като „друг голям талант на България и човек, доказал се като европейски лидер”.

„Големият талант се вижда и при предложените за министри”, подчерта Петков. И призова за „ограничаване на политиканстването”, за да се разгърне потенциалът на предложения с мандата на ПП-ДБ кабинет.

ВСИЧКО ЗА ГЛАСУВАНЕТО НА КАБИНЕТА "ДЕНКОВ - ГАБРИЕЛ" ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.