„Паралелната държава се прегрупира, за да възкръсне и да продължи да управлява”, смята тя

Парламентарната история познава политически компромиси в името на България. Това, което се гласува днес обаче, не е политически компромис и не е за България. Това е компромис на две задкулисни кохорти в името на собственото им оцеляване. Паралелната държава се прегрупира, за да възкръсне и да продължи да управлява. Това прегрупиране в последните дни минава буквално през трупове. Този коментар от парламентарната трибуна направи лидерът на БСП Корнелия Нинова преди гласуването на кабинета „Денков-Габриел”.

СНИМКИ ОТ ИЗВЪНРЕДНОТО ЗАСЕДАНИЕ НА НС ВИЖТЕ ТУК

„Всичко това е завито в целофан и се поднася на хората като евроатлантическо правителство. Кой ви е казал, уважаеми ПП, ГЕРБ, ДБ и СДС, че корупцията, кражбите, замитането на следи, превземането на постове в държавата, цитирам, подписано с кръв, подмяна на изборните резултати с ала-бала с президента, възпрепятстване на правосъдието, криейки се зад имунитети са европейски ценности? Вашият евроатлантизъм се свежда до послушание и превиване на гръб пред силните, войната в Украйна, джендър идеологията и дотук”, добави тя.

Според Нинова това, което са родили ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, е „еднорък и двуглав Франкенщайн”. „Днес би трябвало поне двама джентълмени от двете групи да си отрежат по една ръка. Както декларирате, понеже си нямате доверие помежду си, ще си сменяте главите на ротационен принцип, за да сте сигурни, че тялото ще продължи да живее. Докато сглобявахте този Франкенщайн, дума не обелихте за народа”, е мнението ѝ.

„ПП-ДБ застанаха под юмрука на президента, създадени от президента, което не е негова работа, за да съборят модела „ГЕРБ”. Днес пазят имунитета на Бойко Борисов и го определят като маркетингов враг, но не истински. Ей това е лицемерие, страх, задкулисие, възстановяване на паралелната държава, пералнята на страха и на престъпността. Ние няма да подкрепим такава коалиция, този клуб по лични интереси, коалицията на имунитетите и войната”, обяви категорично Нинова.


Според Нинова президентът Радев се е позиционирал като опозиция на кабинета „Денков-Габриел”. „Той създаде ПП, за да ги прати срещу Борисов. Когато направихме правителство с ПП го свали, използвайки Борисов, „Възраждане” и други колеги. И днес се заявява като нова алтернатива. На какво? Разправиите и задкулисието дават аргументи на бащата на хаоса в държавата”, смята лидерът на БСП.

ВСИЧКО ЗА ГЛАСУВАНЕТО НА КАБИНЕТА "ДЕНКОВ - ГАБРИЕЛ" ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.