„Това очевидно създава проблем и не помага да имаме приемственост”, посочи новият премиер

Десет месеца, след като служебното правителство на Гълъб Донев пое управлението на страната, България вече има редовно избран кабинет. Николай Денков и министрите му отидоха в Министерския съвет, за да приемат официално властта.

„С голямо удовлетворение и гордост предаваме управлението на държавата на редовното правителство, избрано от Народното събрание”, каза Гълъб Донев.

НОВАТА ВЛАСТ: Парламентът одобри кабинета „Денков – Габриел” (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Няма нищо по-нормално от това българският парламент да избере ново редовно правителство, което да поеме своите задължения. Изненадан съм защо през последните дни се оказа, че това може да бъде проблем както за някои от партиите, така и за някои институции, каквато беше Президентството”, посочи новият премиер Николай Денков.

Денков апелира с избора на редовния кабинет да бъдат забравени емоциите и негативизма и да бъде направено всичко възможно властта да бъде предадена с идеята работата да започне максимално бързо.

„Не разбрах какъв е смисълът да бъдат освободени всички заместник-министри днес, което очевидно създава проблем и не помага да имаме приемственост както по приоритетите, така и по ежедневните дейности”, критикува новият премиер.

Минути, след като Народното събрание одобри кабинета „Денков-Габриел”, стана ясно, че заместник-министрите са освободени. Това е станало с подписани от Донев заповеди.


ВСИЧКО ЗА ГЛАСУВАНЕТО НА КАБИНЕТА "ДЕНКОВ - ГАБРИЕЛ" ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.