На мястото на Гюнер Ахмед

Депутатът Делян Пеевски от ДПС да бъде избран за член на Комисията по конституционни въпроси в Народното събрание, предвижда проекторешение. То е внесено днес от председателя на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ в деловодството на парламента. Предложението е публикувано на сайта на институцията.

Предлага се от състава на Комисията по правни въпроси да бъде освободен Гюнер Ахмед от ДПС и неговото място да заеме колегата му Делян Пеевски.

По-рано днес Народното събрание избра новия редовен кабинет с премиер Николай Денков и вицепремиер Мария Габриел. Двама депутати от ДПС - председателят на Движението Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски, подкрепиха правителството. Останалите депутати от ДПС не са участвали в гласуването на кабинета „Денков-Габриел“, показва разпечатка от вота, разпространена от пресцентъра на Народното събрание. 

Попитан защо с Пеевски са гласували „за“, Мустафа Карадайъ припомни, че ДПС счита, че 49-ото Народно събрание има важна задача да направи съдебна реформа. „Съдебната реформа не може да се случи без промени в Конституцията, а тези промени без ДПС няма как да се случат“, подчерта той пред журналисти в парламента. 

НОВАТА ВЛАСТ: Парламентът одобри кабинета „Денков – Габриел” (ВИДЕО+СНИМКИ)

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА, Теодора Цанева