Ако видим, че в някакъв момент конституционната реформа ще бъде опраскана, ще си подадем оставката, заяви той

Ако видим, че в някакъв момент конституционната реформа ще бъде опраскана, ще си подадем оставката. Струва ми се, че включването на Пеевски в конституционната комисия е неприемливо, това е провокация. Помним протестите от 2013 г., когато беше предложен за шеф на ДАНС. Ще гласувам против. Това каза за "Твоят ден" Искрен Арабаджиев от ПП.

Петков: Ако кабинетът оцелее 18 месеца, може да има пълен мандат

По думите му е нелепица да се твърди, че новият кабинет е на американското правителство. "Това, че Карадайъ и Пеевски гласуваха за нашия кабинет отново е провокация. С избора на правителство дадохме живот на НС. Има нужда както от законодателни промени, така и от конституционни, за които си говорим с всички, включително с ДПС. Искаме смислена конституционна реформа, затова проведохме срещата с Пеевски, който ДПС бяха изпратили като техен представител, но тя не е била скрита и не е имало уговорки", коментира той.

Според него освобождаването на зам.-министри е обезглавяване. "Това е саботаж, но безвремението на служебното правителство отлетя. Бюджетът ще бъде изтеглен днес, такава е заявката на Асен Василев. В момента заложеният бюджетен дефицит е абсурден. Бюджетът не трябва да е с подценени приходи и надценени разходи, когато има такъв, ще бъде разгледан максимално бързо", посочи Арабаджиев. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.