Имунитетът на Борисов няма да допусне да бъде държан като заложник заради решенията си в НС

Имунитетът за първи път може да изпълни своята функция - да не допусне депутат да бъде държан като заложник заради решенията си в пленарна зала. Борисов нееднократно доказа, че не притежава имот в Барселона, а данните за връзки с лица, които не познава, са несъстоятелни. Прокуратурата е обект на реформи, затова осъществява политическа репресия. Това каза за "Твоят ден" Георг Георгиев от ГЕРБ.

"Конституционната комисия има за цел да не се упражнява натиск върху депутати. "Барселонагейт" се влачи от години, а през тях Борисов не се е ползвал с имунитет. Някой реши сега чудодейно, когато започнаха промените в съдебната система, да вдига отново тази тема. Това има изключително политически оттенък, какъвто комисията може да развенчае и да отхвърли", подчерта Георгиев.

Борисов: Щеше да има кабинет с първия мандат, ако Нинова не се беше дръпнала. Министрите бяха договорени

По думите му има легитимно избрано правителство, така че коментарите за преврат са с цел дестабилизация на държавата. "Не виждам проблем ДПС да предложи Пеевски за конституционната комисия, ще решим дали да подкрепим това решение. Няма нищо нередно, задкулисно, грозно, непочтено и ненормално партиите да разговарят помежду си. ДПС няма нищо, което да е направила в момента, и да не кореспондира с техните политики. Конституционната реформа е в две направления - съдебна власт и да се гарантира, че държавата няма да изпада в безтегловността от предните 2 години", коментира той. 

Според него БСП показва революционно говорене и краен опозиционизъм. "Те сякаш не са в реалността и не знаят за какви конституционни промени става въпрос. Надявам се колегите от БСП да бъдат активна част от разговорите за конституционни реформи. ГЕРБ е единствената партия, която е провела реална съдебна реформа", отбеляза Георгиев. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.