Коментар на политолози

Ще имаме правителство, което ще представлява интересите на 5% от обществото, ще влезем в нов етап на износване на политическите навици. Това каза политологът Страхил Делийски за "Твоят ден".

СЛЕД КЛЕТВАТА НА НОВИТЕ МИНИСТРИ: Очакванията към кабинета "Денков – Габриел"

По думите му концепцията за морал е заменена с концепцията за реалната политика. "Има стопиране на чисто парламентарните аспекти на кризата. Прекалено оптимистично е да говорим за край на политическата криза, дори е начало на нов етап от нея. Тя е криза на хегемонията - разбирането на политическите елити за смисъла от тяхното съществуване. Това е криза на представителството, имаме все по-непредставителни политически елити', заяви той. 

Според политолога Георги Проданов предстои да имаме правителство, което ще бъде под мониторинг от всички страни. "Край на кризата има по отношение на опасенията, че ще дойде проруско правителство. Съмнението, че новата власт е на ръба на морала е огромно. Стремежът да се удържи по-дълго управление ще доведе до процес на изпиране. Функцията на Пеевски в ДПС е сериозен подводен камък и за сегашното управление. Твърдият електорат на ДПС е подронен", коментира той. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.