Коментар на Асен Агов, Левон Хампарцумян, Асен Григоров и Росен Стоянов

Народното събрание влиза в нова фаза след гласуването на редовен кабинет с ротационен премиер. Как ще работят новите министри? 

СТАРТ НА РАБОТНАТА СЕДМИЦА В НС: Сред темите в дневния ред са: труд, пари и отбрана

„Коалицията, която състави правителството, не е достатъчно споена. Няма я онази спойка, която виждаме в отношенията на Денков с Габрил, между партиите не съществува. Принцовете на Борисов – един от тях е Делян Добрев, гласува против. Те не могат да обяснят на избирателите, защо не направиха кабинет с първия мандат, а с втория”, коментира в ефира на "Здравей, България" журналистът Асен Агов. „За конституционната реформа засега има съгласие, но въпросът е дали това съгласие ще бъде в защита на Делян Пеевски, който е ентусиаст за новия кабинет, или ще бъде едно честно и почтено действие в подкрепа на подредба на съдебната власт", посочи още той.

„Кабинетът е кабинет на Денков, не е ротационен”, категоричен е проф. Росен Стоянов. Той коментира и реплика на Кирил Петков, че очаква животът на редовния кабинет да продължи не 18 месеца, а 4 години. По думите му възможно е това да е заявка за пълен управленски мандат.

Даниел Митов: Без ДПС няма как да се случи нито съдебната, нито конституционната реформа

„Ускоряването на оборота на парите в България е ключово, за да може икономиката ни да расте по-бързо, да повишим доходите. Това би решило и прословутата задача с 3%-ия дефицит", посочи финансистът Левон Хампарцумян. 

„Реално нямаше държава през последните години. Разпадът беше достатъчно голям, за да се налага правителство линейка”, коментира журналистът Асен Григоров. По думите му трябва рязко да се осободи инвестиционния климат: "В последните много години българската държава не желаеше чуждестранни инвестиции".

Целия разговор гледайте във видеото!

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.