Причината беше, че депутати от групата саботираха изявление на Явор Божанков от трибуната в НС

“Исках да им кажа ясно, че независимо колко невъзпитани и просташки са техните маниери, аз искам да ги уведомя, че това, което правят е противоконституционно. Влизам в тяхната стая с възможност да си поправят грешката. С тези хора не може да има разговор”, това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков, предаде репортер на БГНЕС.

Той влезе в стаята на Възраждане след като депутати от групата саботираха изявление на Явор Божанков от трибуната в НС.

“Тези хора са позор за човешкия род. Петков влезе в стаята ни, казах му да излезе, защото водим лични разговори той каза, че няма да излезе. Какво можех да направя”, това заяви от своя страна Костадин Костадинов, лидерът на Възраждане. “Ние няма да подкрепяме нито една кандидатура за председатели на комисии, затова и не гласувахме за Пеевски. Това правителство е делегитимирано”, коментира още Костадинов.

“Като видяха, че ние не подкрепихме кандидатурата на Пеевски, те не гласуваха. Така резултатът бе Пеевски да е част от комисията”, заяви от своя страна Кирил Петков.

“Накрая забраниха със своето излизане на трибуна наш депутат да се изказва в критика на това, което се случва. Те не искаха техните избиратели да разберат, че са подкрепили Делян Пеевски”, поясни още Петков. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС