Какъв път е изминал шампионът?

20-годишният Максим Стойков грабна две титли от Европейското по бодибилдинг и фитнес. Той се запалва по културизма още на 14 години.

„Тази зала за мен означава много, защото тя е направена по много специфичен начин. Всички уреди са ръчно направени и то от самия треньор. Тук се правят истинските тела и истинските шампиони за мен”, разказа Максим Стойков.

Голяма част от успехите си той дължи на своя треньор. „Това момче беше на 14 години, може би 42 кг. и вече имаше голям мерак. Оттогава не е изпускал нито тренировка, нито хранене . Освен ген трябва и пълно себераздаване”, обясни треньорът на Максим Венци Чанев.

Така Максим получава шанс да представи  страната ни на Европейското първенство в Испания, срещайки се с огромна конкуренция.

„1200 състезатели от 43 държави, уникална организация, направено по много добър начин. И искам да благодаря и на федерацията за това, че имахме шанса да бъдем на такава голяма сцена”, сподели още Максим Чанев.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.