Скоро няма да има отговор от Конституционния съд, прогнозира адвокатът

Процедурата за евентуалното предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев е допустима, смята адвокат Димитър Марковски.

В предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS той коментира: "Броейки пилците с лекота ще се сформира такъв брой членове на ВСС, които да гласуват оставката. Очевидно е бързането на ВСС да се съблече тази „изцапана риза” пред българската общественост. Стремежът за минимализиране на щетите… очевидна е волята за решаване на казуса в кратки срокове. След това трябва да се търси нова кандидатура за главен прокурор”. 

ВСС разглежда исканията за освобождаването на главния прокурор

Марковски обясни, че при отстраняване на главния прокурор функцията се поема от неговите заместници. Кадрови въпрос е кой да поеме отговорността, каза Марковски.

Относно запитването на Гешев към Констутиционния съд, той прогнозира, че скоро няма да има отговор от КС. Отговор трябва да бъде даден в юридически план. Неговото мнение е, че този ВСС е легитимен да взема подобни решения като искането за предсрочно освобождаване на главния прокурор.

Атанас Славов очаква ВСС първо да разгледа исканията за отстраняване на главния прокурор

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.